Zwangerschapsfotografie, het zorgt voor een fantastische herinnering. Zelfs als een zwangerschap eigenlijk niet je favoriete periode is. Het herinnert je aan een tijd waarin jij je kindje super dicht bij jou had, dat je vol verlangen uitkeek om het te ontmoeten, dat je het nog met niemand moest delen, maar vooral: dat het nog niet kon tegenspreken.

Heleen

Ik leerde Heleen kennen door een oproepje op Instagram, nee niet voor zwangerschapsfotografie. Ik ging last minute op zoek naar een model om te shooten. Ik had zin om iets op poten te zetten en Stefanie van Pins & Braids ook. Dus we besloten om ervoor te gaan. Heleen reageerde op de oproep en enkele dagen later zat ze al bij mij thuis. Iets wat in Coronatijden als een misdaad aanzien zou worden.

Na de shoot bleven we elkaar volgen en ik mocht aanwezig zijn op haar wettelijk huwelijk. En daar werd duidelijk dat er nog iets aan zat te komen. Hun liefde had ervoor gezorgd dat onze wereldbevolking een beetje zou groeien. Op hun wettelijk huwelijk werd duidelijk dat ze een klein meisje zouden verwelkomen.

De Gavers in de winter

We spraken af in de Gavers in Deerlijk voor hun zwangerschapsfotografie. Door werken aan de parkings was het eventjes stressen om elkaar op tijd te vinden. Als je een shoot bij ondergaande zon wil, dan is het nogal van cruciaal belang dat je op tijd bent, haha.

Gelukkig konden we ondanks het koude weer genieten van een prachtige zon en een prachtige mama. Heleen deed het fantastisch, Senne had het een beetje moeilijker met de kou. Zo zie je maar: who run the world? Girls 😉

Heleen had haar eigen bloemenkroon gemaakt, boho chic ten top dus! En er stond een stevig windje, iets waar ik heel gelukkig door werd. We gingen op zoek naar enkele prachtige plekjes en vonden zelfs heel wat groen in het midden van de winter!

Wat een vrouw!

Ik stond vol bewondering te kijken naar Heleen en het gemak waarop zij op de foto gaat. Ze voelde zich helemaal niet awkward, zelfs niet met Senne die er op stond te kijken. Als Willem (mijn man) bij mij staat te kijken hoe ik op de foto ga, kruip ik liever onder de grond 😉 Het was duidelijk dat deze prachtige vrouw zich goed voelde en dat zie je op de foto’s. Zo dankbaar dat ik dit mocht vastleggen!

Corona

Ik besef heel goed dat dit bericht voor sommige toekomstige mama’s of pas bevallen mama’s helemaal niet zo leuk is… Dat jullie geen foto’s van die bolle buik hebben kunnen laten nemen door de Corona- maatregelen. Maar vergeet niet dat je baby niet wegloopt. Ja, je buik is misschien (een beetje) weg, maar de liefde voor je kleintje blijft! Het is ook fantastisch om een kersvers gezin te laten vastleggen, zelfs als je op dat moment nog aan het zoeken bent naar hoe alles precies zit tussen jullie. Kijk maar eens naar de newbornsessie met het gezin van Otis!