In de huwelijkswereld zijn zoveel verschillende leveranciers, dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen zoeken. Quirine to the rescue!
Ik laat enkele van mijn lievelingsleveranciers op jullie los met hun tips en tricks.

Wat zijn dat dan? Wel mijn lievelingsleveranciers zijn mensen met wie ik al samenwerkte, waar ik een ongelooflijk goed gevoel bij heb. Waarvan ik merkte dat mijn koppels er super tevreden van waren en die zich volledig inzetten voor hun taak. Mensen waar je dus kan op vertrouwen!

We beginnen met Stefanie.
De eerste van de lievelingsleveranciers want haar leerde ik het langst geleden kennen!
Een haargodin! Echt, ze kan zotte dingen verwezenlijken met haar handen. Daarnaast is ze ook nog leerkracht (maar niet zo’n typische, beloofd!), vrouw van David, en kersverse mama van Ellie (die super cute is en later zeker altijd de mooiste haartjes van de klas zal hebben!)

Ik leerde haar kennen via Instagram (waar anders 😉 ) en we konden al enkele keren samenwerken! (bekijk zeker eens deze blogposts: Ariël, Pocahontas, upcycled winter) Maar ze heeft ook al geregeld eens haar handen in mijn haar gehad 😉

Hieronder vind je haar tips voor jou!

Say Yes to the hair - Stefanie - Pins and Braids -

6 jaar geleden stelde mijn man dé grote vraag. Ik was overgelukkig maar al snel ook wat bezorgd over hoe we het allemaal zouden organiseren. Er komt zoveel bij kijken en je weet niet waar te beginnen…  

Begin met je jurk, die bepaalt jouw stijl en van daaruit kun je andere belangrijke keuzes maken zoals bijpassende schoenen, juwelen, je kapsel…

Het kiezen van je bruidsjurk is sowieso erg belangrijk maar de keuze van hoe je haar zal zitten staat zeker op nummer 2! Ik vond dat zelf één van de moeilijkste beslissingen.  Hieronder volgen een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

Ga voor de klik

Deze gouden tip kreeg ik toen ik zelf in het huwelijksbootje stapte en ik paste het toe bij élke beslissing.

Ga voor datgene waarbij jij je goed voelt. Voel je een klik bij de persoon die je haar of je make-up zal verzorgen. Stellen ze je op je gemak? Kan je nog veranderen van stijl, doen ze hun best tot je 100 % tevreden bent, nemen ze de tijd voor jou? Is het antwoord op al deze vragen ja, dan zit je zeker goed! Zoek dus je eigen lievelingsleveranciers!

Doe wat Pinspiratie op!

Neem een kijkje op Pinterest en neem wat foto’s mee naar je hairstylist. Probeer verschillende stijlen uit en neem er een foto van. Ben je niet meteen overtuigd? Kijk dan af en toe naar je foto’s, diegene waarnaar je blijft terugkijken is waarschijnlijk een winner.

Je kunt ook gewoon je kapsel tonen aan een vriendin of familie en hun mening vragen.

Blijf jezelf

Ga jezelf niet extreem veranderen voor jouw grote dag. Je wil je toekomstige niet afschrikken als je de deur opendoet of van de trap af schrijdt. 

Draag je vooral je haar los? Kies dan voor een half opgestoken kapsel.

Een aanrader: ga voor een asymmetrisch kapsel. Doordat je haar zijwaarts ligt, is het meer zichtbaar in vooraanzicht voor iedereen die je wil bewonderen.
Tweede voordeel: een zijwaarts kapsel zorgt ervoor dat de krullen rusten op je schouder en langer blijven. Hou er rekening mee dat loshangende krullen snel kunnen uitzakken.

Draag je je haar altijd in een staart of dot? Kies dan voor een leuk opgestoken kapsel. Werk met vlechten, twisten of nonchalante golven. Ga voor je eigen stijl.

Heb je van nature krullen? Stijl dan je haar niet helemaal plat, blijf wie je bent en hou het naturel!

Wil je graag een romantische of nonchalante look? Kies dan voor golven in plaats van strakke krullen. Verwerk er wat vlechten in maar overdrijf niet.

Test je kapsel op voorhand uit

Maak een afspraak voor een proefkapsel ’s ochtends , zo zie je hoe lang het goed blijft zitten. Zeker belangrijk als je kiest voor krullen.  Krullen gaan sowieso wat doorhangen naarmate de tijd vordert.  Je wast je haar ook best de dag voordien, anders is je haar erg zacht en minder makkelijk te behandelen.
Test dus zeker eens uit op voorhand hoe lang het kapsel bij jou blijft zitten.

Ga bij voorkeur diezelfde dag ook je trouwjurk passen en ga langs bij je MUA, zo zie je alles mooi in zijn geheel en kun je sneller beslissen of je de goeie keuze maakte. Vergeet niet om een fotootje te nemen, dan kun je achteraf nog eens terugkijken en voelen of je wel 100 % overtuigd bent.

Niet overtuigd? Plan een nieuwe afspraak in voor een proefkapsel, tot je 200 % zeker bent.  Je wil niet op je grote dag nog twijfelen of je de goeie keuze wel maakte.

Blijf je twijfelen? Laat je toekomstige of getuige gewoon mee beslissen, dan heb je daar al geen stress meer voor…

Werk je kapsel af met een leuk detail

Een klein detail in het haar maakt het zoveel specialer.  Werk af met echte bloempjes of ga ineens voor een mooie volle bloemenkrans. 
Informeer bij je bloemist, vraag naar langblijvende bloempjes in kleuren die matchen met je bruidsboeket. Zo vormt alles een leuk geheel.

Geen fan van bloemen? Er zijn ook heel wat leuke speldjes verkrijgbaar.  

Kies je voor een sluier? Vermeld dit zeker aan je hairstylist. Het kapsel moet ook wat aangepast worden aan de sluier. Ook met sluier kun je nog werken met echte bloempjes vastgemaakt op een kammetje. Het kammetje kun je bovenaan je sluier vastmaken.

Twijfel je nog of je een sluier wil?
Tijdens de ceremonie kun je kiezen voor een sluier. Voor het avondfeest kun je die uit doen en nog steeds het bloemenkammetje in je haar steken. Zo behoud je het leuke accent in je kapsel.

Laat het los

Het is zover, na dagen van voorbereiding en uitkijken naar…
Geniet ten volle van jullie grote dag, het is een zalig mooie ervaring. Die dag nog stressen hoeft helemaal niet. Laat alles gewoon gebeuren (veel kun je er toch  niet meer aan veranderen) en geniet van élk moment. Het cliché blijft: de tijd vliegt en voor je het weet lig je samen met je geliefde uitgeteld op bed na te genieten van een zot mooie dag. Gelukkig blijft de herinnering voor altijd…

Vele groetjes
Stefanie
Pins and Braids

Ben je al benieuwd naar mijn andere lievelingsleveranciers?
Ik probeer er maandelijks eentje op jullie los te laten!
Spannend!

Nu op zoek naar een bepaalde leverancier?
Laat het zeker achter in de comments en ik kijk of ik jullie kan helpen!

SHOW COMMENTS

[…] minute op zoek naar een model om te shooten. Ik had zin om iets op poten te zetten en Stefanie van Pins & Braids ook. Dus we besloten om ervoor te gaan. Heleen reageerde op de oproep en enkele dagen later zat ze […]