Afgelopen zomer startte ik mijn passieproject van de Disney Bruiden en nu is het de beurt aan Pocahontas.
‘Je wat?’ hoor ik je nu denken. Wel een passieproject is iets wat ik zelf bedenk. Iets waar ik probeer mijn creatieve ei in kwijt te raken. Ik doe dit dus puur voor mezelf, omdat ik het fantastisch vind om te fotograferen.

Ik begon met mijn favoriete prinses: Ariël. (Als je de resultaten daarvan wil zien, klik dan zeker hier eens! ) Dat vond ik super leuk! Al snel ging ik op zoek naar nog een kandidate, deze keer naar een Pocahontas.
Eerlijk gezegd: deze keer was het niet zo makkelijk. Ik had wat moeite met het vinden van een geschikt model, want een Pocahontas zoals je die van Disney kent, die zie je nu eenmaal niet zo vaak rondlopen in België. Zo exotisch zijn we blijkbaar toch nog niet 😉

En met wie dan?

Samen met Stefanie van Pins & Braids en Sophie van T’joen Sophie Make up vond ik Mirte. Een Leuvense schone die het zag zitten om af te zakken naar West-Vlaanderen. Om zich te laten omtoveren tot Pocahontas door 2 vrouwen die ze nog nooit had gezien en daarna het bos in te gaan met nog een andere vrouw die ze niet kende. Gelukkig waren we allemaal te vertrouwen 😉

Waarom werd Pocahontas de volgende prinses? Wel het is een fantastisch sterke madam. Ze durft tegen de stroom ingaan en vormt haar eigen meningen. Zelfs als die niet echt stroken met wat ze rond zich hoort. Misschien is dat wel iets wat we allemaal zouden moeten durven/doen. Ons kleine Belgenlandje wordt steeds haatdragender en minder gastvrij. En daar heb ik het echt moeilijk mee.

Ik ben hier niet om een politieke mening te vormen of om jullie de les te lezen. Daarvoor komen jullie niet, je komt voor die foto’s. Maar ik zou jullie toch graag 1 klein ding vragen: denk eens terug aan die Disney prinsessen van toen je klein was. Het maakte niet uit welke kleur ze hadden, je vond ze toch de max… .

Geniet nu maar van de foto’s van mijn versie van Disney ‘s Pocahontas in een trouwjurk!

SHOW COMMENTS

[…] anders 😉 ) en we konden al enkele keren samenwerken! (bekijk zeker eens deze blogposts: Ariël, Pocahontas, upcycled winter) Maar ze heeft ook al geregeld eens haar handen in mijn haar gehad […]