Naast huwelijken , zwangerschappen, koppels en gezinnen, ben ik ook altijd heel erg blij dat ik me mag voorbereiden op communie en lentefeest fotografie!

Eindelijk is het weer zover. Overal in het land gaan mama’s en papa’s op pad om hun zoon of dochter klaar te stomen voor een belangrijk moment: hun communie of lentefeest. Een mijlpaal voor het kind en de ouders!

Ze zoeken naar de perfecte outfit: die mooi is, maar ook het karakter van je kind weerspiegelt. (Op zoek naar iets origineels? Bekijk dan zeker eens de collectie van Zoen)
Pinterestborden worden gevuld met verschillende foto’s van hoe het feest er zal uitzien: met een thema of zonder, een speciale locatie of thuis in een tent,…

De kleren en schoenen werden gekozen, de kapper werd vastgelegd, de locatie is geregeld, nu is het tijd voor de foto’s van de communie of het lentefeest.
Een van de belangrijkste zaken van de dag!
Ja, ik weet het: ik ben fotograaf, ik moet dat zeggen. En toch, het is ook echt wel zo.

Want, dit is het enige wat overblijft van die speciale mijlpaal voor je kind. De kleren worden te klein, het eten wordt opgegeten. Het enige wat je binnen 10 – 20 jaar nog over hebt, dat zijn herinneringen en foto’s.

Mijn meest waardevolle tip is dus, zorg ervoor dat de foto’s ook bij je kind passen.

Ga op zoek naar iemand waar je een goed gevoel bij hebt of waarvan de fotografiestijl past bij je zoon of dochter. Communie en lentefeest fotografie is niet overal hetzelfde. Het kan geposeerd, in studio, buiten, … Laat je kind meebeslissen over de locatie waar de foto’s genomen worden. Dit zijn allemaal kleine zaken die ervoor zorgen dat je kind zich goed zal voelen op de dag zelf!

Zo mocht Nore zelf kiezen waar we heen gingen. Ze koos voor Oostende.
Al dacht ze waarschijnlijk vooral aan de zomer toen ze die locatie koos.
Het was een koude, winderige dag toen we afspraken. Eentje waarop je warme chocomelk drinkt in plaats van een ijsje eet.

Tijdens de shoot hoorde ik haar af en toe zeggen dat ze het koud had. Dus toen we van locatie wisselden, gaf ik haar mijn (veel te grote) jas. Zo kon ze zich tenminste tussendoor een beetje verwarmen! En ik had mijn warme, wollen trui aan, dus ik kon er wel tegen.

Nore deed het ongelooflijk goed!
Op de foto’s zou je helemaal niet zeggen dat het zo koud was. Met haar fantastische glimlach en zin in bewegen, palmde ze me helemaal in. Wat een fantastisch kind, die heel goed wist wat ze wilde! Daarom begin ik nog altijd te glimlachen als ik aan haar terugdenk.

Wil jij ook graag foto’s van je zoon of dochter laten nemen voor de communie of het lentefeest? Wacht dan niet te lang en leg je datum vast of schrijf je in voor de ‘ commini’s ‘!

Please follow and like us:
SHOW COMMENTS