Het fotograferen van een huwelijk is een grote verantwoordelijkheid. Ik moet ervoor zorgen dat de mooiste dag van een koppels leven voor altijd kan worden herinnerd. Huwelijksfotografie gaat niet over eventjes een foto nemen of een paar dingen vastleggen, het gaat over emoties, mensen… Het moet ook tijdloos zijn, want je wil die huwelijksfoto’s nog lang kunnen bovenhalen. Kortom druk op de schouders van de huwelijksfotograaf. En bij Steffie en Stefaan was er nog een extra ‘druk’factor.

Ik ken Steffie al een tijdje. Nog van voor ze Stefaan ontmoette. Ze is een vriendin, van een vriendin. Je kent dat wel, zo van die mensen waar je af en toe wel eens iets mee bent gaan drinken of een paar keer mee bent uitgeweest, maar eigenlijk ken je die niet echt zo goed.

Ik was eigenlijk best wel geschrokken toen ze me een berichtje stuurde om info te vragen over huwelijksfotografie. De Steffie die ik van vroeger kende, zou niet geïnteresseerd zijn in mijn soort huwelijksfotografie. Ik vroeg haar wat meer over de plannen voor haar dag en merkte dat dit toch echt wel aansloot bij wat ik graag doe. Een casual sfeer, waarbij het vooral belangrijk is dat ze zich amuseren (de gasten en het koppel). Dat allemaal op een fantastische locatie: madame Cocotte in Moorslede!

We spraken eens met elkaar af om de verwachtingen te bespreken en bleek dat Steffie super veel veranderd was. Het was echt een andere persoon die voor me zat. Zo zie je maar wat de juiste relatie met een mens kan doen. Stefaan maakt haar duidelijk heel gelukkig en steunt haar op de juiste momenten. Net zoals zij dat bij hem doet.

Het plannen van hun huwelijk heeft hen dan ook samen op een nieuw pad geleid. Ze vonden het zo leuk dat ze er iets meer mee wilden doen. Enter Monsieur Madame . Samen startten ze een nieuw avontuur: plannen van huwelijken voor andere mensen. Hun eigen huwelijk dient dan ook een beetje als voorbeeld van wat mogelijk is. De druk op mijn schouders om goeie foto’s af te leveren werd dus een beetje groter ;p

Over alles werd tot in de puntjes nagedacht en verzorgd. Het zag er fantastisch uit. Ook het weer was die dag geen spelbreker, de ondergaande zon deed mijn hart een sprongetje maken. En die liefde die ze voor elkaar voelen, dat was nog warmer dan hun spicy indian food.

En my god wat was het leuk om hun avondfeest te fotograferen. De sfeer zat er meteen goed in. Aan tafel werd gezongen, gedanst en vooral veel gelachen. Die trend werd dan ook doorgetrokken naar het dansfeest!

Geniet mee van hun mooiste dag (en misschien helpen zij jou wel aan jullie mooiste dag!)

Quirine