Ik kreeg het berichtje van Julie ‘s nachts. Of ik misschien nog beschikbaar was voor newbornfoto’s van hun kleine vriend, die toch sneller groot werd dan gedacht.

Het einde van de vakantie kwam dichterbij en het was dus nu of nooit. Twee dagen later stond ik aan hun deur, gewapend met mijn camera om die kleine baby vast te leggen.

Het was allemaal niet zo makkelijk gegaan en daardoor hadden ze niet stilgestaan bij het laten maken van foto’s. Daar kwam dan nog eens bij dat ze niet echt stonden te springen om zelf op de foto te gaan.

Bij aankomst kreeg ik meteen van de man des huizes te horen: dit was het idee van mijn vrouw, ik doe het omdat zij dat graag wil, voor mij hoeft dit allemaal niet. Efkes slikken dan gewoon doorgaan, wetend dat ik Koen dus serieus op zijn gemak zou moeten stellen. Ik ben geen ‘gewone’ fotograaf, het liefst van al leg ik echte momenten vast. Maar dat betekent niet dat ik jullie geen ‘aanwijzingen’ geef.

Ik begeleid jullie om die echte momenten zo mooi mogelijk vast te leggen. Ik ga op zoek naar het beste licht en daar gaan we aan de slag. Niet minitieus alles op de perfecte plaats leggen (dan heb ik het over vingers, haar, armen,…), gewoon dicht bij elkaar zitten, genieten van elkaar en doen wat je anders ook doet: elkaar graag zien.

We trokken naar een stukje groen dicht bij hun huis, waar ze zelf nog nooit geweest waren, maar dat hen echt goed beviel. Hoera voor de fotograaf die je de buurt doet ontdekken. Kleine Otis (en zijn mama en papa) deden het fantastisch! We hebben veel gelachen en genoten van elk moment.

Toen de shoot erop zat, kwam Koen nog even bij me en zei: ik vond het eigenlijk zelfs leuk, bedankt.
Je kan je niet inbeelden met welke smile ik naar huis gereden ben!

Please follow and like us: